07.10.2024 – zupa kalafiorowa – 300 ml
spaghetti po bolońsku z mięsem i serem żółtym – 300g,
kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,7,8
08.10.2024 – krupnik – 300 ml
ziemniaki – 150g, kotlet schabowy – 100g, surówka z czerwonej kapusty z dodatkami – 100g, kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,3,7,8
09.10.2024 – zupa szczawiowa z jajkiem – 300 ml
kasza gryczana – 120g, gulasz wieprzowy – 140g, warzywa gotowane na parze – 100g, kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,3,7,8
10.10.2024 – zupa jarzynowa – 300 ml
pierogi leniwe z masłem i bułką tartą – 200g, surówka marchew z jabłkiem – 100g, kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,7,8
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Zatwierdził:
Kierownik świetlicy Pielęgniarka Kucharz Intendent