19.05.2025 – zupa koperkowa – 300 ml
łazanki z mięsem i kapustą – 300g, kompot – 200 ml, owoc,
sok owocowy – 1 szt.
alergeny:1,7,8
20.05.2025 – zupa owocowa – 300 ml
ziemniaki – 150g, kotlet mielony – 100g, mizeria – 100g,
kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,3,7,8
21.05.2025 – barszcz ukraiński – 300 ml
pierogi leniwe – 200g, marchew z jabłkiem – 100g,
kompot – 200 ml, owoc, sok owocowy – 1 szt.
alergeny:1,7,8
22.05.2025 – zupa ogórkowa – 300 ml
kasza jęczmienna – 120g, karkówka w sosie pieczeniowym – 140g,
surówka z młodej kapusty z koperkiem – 100g, kompot – 200 ml,
owoc, serek homogenizowany- 1 szt.
alergeny:1,7,8
23.05.2025 – zupa z soczewicy– 300 ml
ziemniaki – 150g, filet z miruny – 100g, sałata lodowa ze
śmietaną – 80g , kompot – 200 ml, owoc, sok owocowy – 1 szt.
alergeny:1,3,4,7,8
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao,
herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy)
mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj,
soi, orzechów, selera i gorczycy.
Zatwierdził:
Kierownik świetlicy Pielęgniarka Kucharz Intendent