Klasa 3 C realizowała kolejny temat w ramach projektu „DOBRZE JEMY”, prowadzonego przez fundację SZKOŁA NA WIDELCU”. Tym razem rozmawiali o „SMAKU, ZIOŁACH… I UWAŻNYM JEDZENIU”. Uczniowie sprawdzali za pomocą zmysłów smak i zapach wybranych ziół i przypraw. Poznali różne rodzaje ziół i przyczyny, dla których warto dodawać je do potraw. Szukali informacji na temat cennych właściwości ziół.
Dzieci posiały nasiona ziół w doniczkach. Pojawił się m.in. majeranek, bazylia, oregano, koperek, tymianek, szczypiorek, mięta i rzeżucha. Swoje ziółka dodały do przygotowanych sałatek, kanapek, napojów, a nawet zupy. Wymieniły się też swoimi przepisami na potrawy.
Dzieci posiały nasiona ziół w doniczkach. Pojawił się m.in. majeranek, bazylia, oregano, koperek, tymianek, szczypiorek, mięta i rzeżucha. Swoje ziółka dodały do przygotowanych sałatek, kanapek, napojów, a nawet zupy. Wymieniły się też swoimi przepisami na potrawy.