Jadłospis
02.10.2017 – zupa z fasolki szparagowej – 300 ml
ryż – 120g, paprykarz drobiowy – 120g, surówka z kapusty
pekińskiej – 100g, kompot – 200 ml, owoc
Alergeny: 1,7,8
03.10.2017 – rosół z ryżem – 300 ml
ziemniaki – 150g, kotlet schabowy – 100g, sałatka z ogórka
kiszonego z pomidorem – 100g, kompot – 200 ml, owoc
Alergeny: 1,3,7,8
04.10.2017 – zupa kukurydziana – 300 ml
kasza jęczmienna – 120g, gulasz wieprzowy – 120g,
surówka z selera – 100g, kompot – 200 ml, owoc
Alergeny: 1,7,8
05.10.2017 – barszcz ukraiński – 300 ml
ziemniaki – 150g, filet rybny – 100g, surówka z kiszonej
kapusty – 100g, kompot – 200 ml, owoc
Alergeny: 1,3,4,7,8
06.10.2017 – zupa szczawiowa z jajkiem – 300 ml
pierogi ruskie z cebulką – 250g, kompot – 200 ml, owoc
Alergeny: 1,3,7,8
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.